Kolumni

Pysähtykääpä hetkeksi miettimään airsoftin nykytilaa. Mitä näette? Pohjois-Helsingissä sijaitsevasta epämukavasta toimistotuolista katsottuna Suomen airsoft-"skene" näyttää jotakuinkin tältä:

Suomessa on varovaisen arvion perusteella ainakin 500 aktiivista airsoftin harrastajaa. Tässä ei oteta huomioon niitä, jotka ovat ostaneet muovikuula-aseensa paikkallisen sekatavaraliikkeen hyllyltä. Nämä yleensä nuoret, tai ainakin lapsenmieliset, henkilöt ovat kuitenkin niitä, jotka saavat itseään medioissa eniten esille, esimerkiksi "Taas yksi nuori sokeutui kuula-aseesta" -tyyppisillä lööppiotsikoilla. Internetistä ongittujen tietojen perustella lajia harrastetaan suurinpiirtein koko maassa, aina Hangosta Kolariin. Suurimmissa kaupungeissa järjestetään viikottaisia pelejä, joskus jopa useampia viikossa. Harraste on levinnyt myös maakuntiin, joista nuoren polven väestökato kuitenkin syö aktiivisimmat pelurit kuitenkin kohtalaisen nopeasti. Joillain alueilla on saatettu perustaa yhteisöjä tai jopa yhdistyksiä, joiden tehtävänä on luoda yhteiselle harrastukselle uskottavuutta ja nimeä. Tämä siksi että saataisiin pelipaikkoja ja semmoista. Maassamme järjestetään myös vuosittain muutamia suurempia skenaariopohjaisia airsoftpelejä. Myös ainakin yksi yritys luoda valtiollinen kattojärjestö on tehty Suomen Airsoftyhdistyksen muodossa.

Vaikkakin paikallista aktiivisuutta on joillain alueilla osoitettu on harrastuksemme valtakunnallisesta näkökulmasta vielä kovin hajanainen. Suurtapahtumat, jotka kokoavat pelaajia yhteen, ovat luonnollisesti parhaita foorumeja luoda kontakteja ja yhtenäisyyttä. Kuitenkin tapahtumien järjestäjien on kiinnitettävä huomiota myös siihen, että ei käy päinvastoin. Nämä tapahtumat luovat myös mahdollisuuden synnyttää valtavia antipatioita ja ennakkoluuloja. Tämä myös osallistujien on muistettava, 'godmodettaessasi' sinua ei ehkä muisteta vain sinuna, vaan helsinkiläisenä tai kuopiolaisena tai mistä sinä nyt sitten tuletkin. Kiinnität huomion itseesi, kavereihisi, kuten kaikkiin muihinkin, jotka jakavat saman leiman kanssasi.

Näitä erheitä kommunikaatiossa on päässyt jo syntymään. Negatiivisia mielipiteitä on luotu, harmonia on rikottu. Internetin yhä yleistyessä tämä harvaan asuttu maa saavuttaa kohta pisteen, jossa me olemme toisistamme vain sekuntien päässä. Tämä mahdollistaa yhtenäisyyden, josta aikaisemmin on voitu vain haaveilla. Toki tämä vaatii toteuttajia, yhteishenkeä sekä aikaa. Mutta uutteralla työllä sekä tekemisen tarmolla on mahdollista saada aikaan tämän portaalin kaltaisia tuotoksia. Vaikka meidän on oltava kriittisiä, emme saa unohtaa anteeksiantamisen taitoa. Me kaikki sorrumme virheisiin, loukkaamme toisiamme ja luomme itsellemme vääränlaista imagoa. On muistettava antaa toinen tilaisuus, mahdollisuus kunnostautua, että väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.

Siinä minun subjektiivinen näkemykseni Suomen airsoft-skenestä ja mitä sille pitäisi tehdä. Kertokaa että olen väärässä, typerä tai impotentti. Mitä tahansa, mutta muistakaa perustella miksi.


> Kolumnit


Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!