Classic Army MP5A2

Teksti ja kuvat Wilzu, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 6.12. 2002


Hakemisto

1 Perusteet ostamiselle, itse asePerusteet ostamiselle

Pikkuhiljaa minua alkoi kyrsiä G3A3:n pituus, ja päätin siirtyä kompaktimpiin aseisiin. Etenkin MP5-sarjan -A5 ja -A4-mallit houkuttelivat yksinkertaisella käytännöllisyydellään.

Prohobby alkoi myydä liikkeissään Classic Armyn aseita vuoden 2002 alusta lähtien. Tutustumistarjouksena oli -15% hinnasta, joka houkutteli muutamia pelaajia kokeilemaan. Pian pelatessani sisäpeleissä aloinkin näkemään useaan otteeseen Classic Armyn MP5-sarjan aseita. Ihastuin metallikuoriin ja vakiona olevaan M100-tason tehoon, eikä vahvistettu mechboxkaan ainakaan laskenut mielenkiintoani.

Lopulta möin G3:n ja ostin Prohobbystä MP5 SD3:n. Valitettavasti siinä oli jotakin häikkää johdotuksissa ja minulla oli parin päivän päästä skenu, joten en jaksanut odottaa korjaamista vaan vaihdoin MP5 SD3:n omasta mielestäni vähemmän tyylikkääseen, mutta käytännöllisempään MP5 A2:een. Näin jälkeenpäin olen onnellinen, että vaihdoin, sillä ainakin itselleni tuo Large-akku on melko tärkeä seikka.

Minua viehätti helppous: ei tarvitsisi ostaa erikseen metallikuoria tai virejä eikä etenkään nähdä vaivaa niiden asentamiseen, ja hintakin oli huomattavasti edullisempi kuin Maruin MP5:n, jos siihen ostettaisiin vastaavat osat.
Itse ase

No kuten kaikki varmaan ovat lukeneet, Classic Armyn aseet ovat tunnettuja metallikuoristaan (tai siis rungostaan). Eikä MP5 A2 tee poikkeusta. Tosin sanat "full metal" johtavat hieman harhaan, sillä vaikka aseessa on metallia saman verran kuin esikuvassaan, rungosta muovia ovat kuitenkin perä ja kahvarunko sekä etukahva.

Vakiona on myös "taktinen" lamppu aseen etukahvassa, jonka havaitsin eräällä toisella MP5 A2:n omistajalla olevan itse asiassa melko tehokas. Valitettavasti patterit, joita tarvitaan kaksi, maksavat noin 8€ per kappale, joten en ainakaan itse ole viitsinyt moista sijoitusta tehdä, koska en juurikaan pelaa pimeällä. Lampun käyttökytkin on "integroitu" etukahvan oikealle puolelle, siis juuri sopivasti sormien kohdalle. Tämä tekeekin lampusta ihan oikeasti käytännöllisen.

Metallikuorista, vahvistetusta mechboxista ja "taktisesta"-lampusta johtuen painoa on vähän reilu 600g enemmän kuin Maruin MP5 A4:ssä.

Aseeseen oli nopea tottua. Kahvarunko edustaa vanhaa SEF-kahvarunkoa, joka on myös Maruin G3-sarjan aseissa. Omaksuin aseen luonnollisen käytön nopeasti, koska kaikki toimii periaatteessa kuten G3-sarjan malleissa.

SEF-kahvarunko on erittäin mukava ja kädessä ja tulivalitsin on loistavalla paikalla. Ikävänä seikkana tulivalitsin saattaa aluksi hiertää peukaloa ollessaan F (sarjatuli) -asennossa. Jotkut ihmettelevät mistä kirjaimet S, E ja F tulevat? Ne tulevat saksan kielen sanoista; S on Sicher, E on Einzelfeuer ja F on Feuerstoss ( =varmistin, kertatuli ja sarjatuli). Miinuksena kahvarunkoa on todella tuskainen käyttää jos sattuu olemaan vasenkätinen, koska tulivalitsinta ei ole oikealla puolen. Hyvänä puolena SEF-kahvarungon tulivalitsin ei löysty Maruin "navy"-kahvarungollisten MP5-mallien tapaan.

MP5:n tähtäimiä kehutaan yleensä joka testissä hyviksi, eikä suotta - tähtäimet ovat vallan mainiot niin CQB:ssä kuin metsässäkin. Dioptereita on neljää eri kokoa, joista itse käytän poikkeuksetta suurinta.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana CA:n MP5 A2:n ja -A3:n mukana toimitetaan aseessa vakiona kiinniolevan "navy"-tyylisen ison liekinvaimentimen lisäksi myös Maruinkin MP5-sarjan malleissa nähty pieni liekin vaimennin.

Vakiona tulee aseessa mukana CA:n 200bb:n hicap, joka tosin valmistusvirheen ansiosta oli kaputt jo osto hetkestä lähtien. Korvaukseksi sain yhden Maruin 50bb:n regun. Ostinkin myöhemmin niitä 3 kappaletta lisää, sillä itse en pidä hicapeistä. Aseeseen saa toki myös Maruin 200bb:n tai 240bb:n hicappeja tai 28bb:n reguja.

Valitettavasti latausvipu ei kestä räpsyttelyä. Itselläni tämä katkesi jo ensimmäisessä pelissä. Minulla on myös irronnut kantohihnan etukiinnikkeen vastakappale, sillä se pyöri itse itsensä irti. Myös etukahvan sokka on irronnut, koska hukkasin sokan pelissä. Korjasin sokan, joka oikeastaan on rautalangan pätkä, hieman paksummalla rautalangan pätkällä.


Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!