Guarder Tactical Recon Pack

Teksti ja kuvat Carbine, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 9.3. 2005


Yleistä

Guarderin mallisto kattaa kolme reppua, joista nyt käsiteltävä on pienin. Kaikki reput kuuluvat valmistajan MOD-sarjaan ja niistä löytyy PALS-kiinnikkeitä, toisista vähemmän, toisista enemmän. Tämän malliston pienimmän repun sivut on vuorattu PALS-kiinnitysnauhoilla ja reppua pystyy täten laajentamaan kohtuu helposti erilaisilla MOLLE, STRIKE, yms. -standardin taskuilla. Lisäksi reput on suunniteltu niin, että niitä voidaan kantaa vaikka käyttäjällä olisi päällään luoti- tai varusteliivi. Kaikki mallit ovat myös yhteensopivia juomajärjestelmien kanssa, eli niistä löytyy sekä taskut juomapussille että läpiviennit imuputkelle (katso Camelbak-arvostelu).

Huom! Juomapullo ja radiotasku eivät tule repun mukana. Saat kuvista isomman version napsauttamalla niitä.


Malliston pienin reppu koostuu isosta taskusta ja pienemmästä etutaskusta. Yhteensä repun tilavuus on n. 23 litraa, joka on käytännössä kokonaan hyödynnettävissä fiksun muotoilun ansiosta. Repun selkäosassa on muovilevy tukevoittamassa rakennetta ja helpottamassa pakatun repun kantoa. Materiaalina toimii Guarderin muista tekstiileistä tuttu 1000-Denierin DuPont-yhtymän Cordura-nylon, jonka kestävyyttä lienee tarpeetonta kehua. Myös kaikki ompeleet ja nauhat, yms. ovat todella laadukasta tavaraa, eikä niidenkään luulisi tuottavan ongelmia. Selässä reppu on kunnolla säädettynä erittäin mukava ja sen kanssa voi jopa juosta, tosin pientä heilumista on luonnollisesti havaittavissa.Saat kuvista isomman version napsauttamalla niitä.


Olkaimet ovat pehmustetut ja niistä löytyy ITW-Nexus -pikalukot, jotka avaamalla repun saa tiukan paikan tullen pudotettua selästä nopeasti. Olkaimien paikkaa voi myös muuttaa, jolloin niiden kanssa on hieman pelivaraa esim. luotiliivin kanssa kantaessa. Olkaimien välistä löytyy ylimääräinen kiinnitysnaru, jonka avulla olkaimet saadaan pysymään olkapäillä. Säätövaraa löytyy vähintään riittävästi ja reppu sopii isollekin miehelle ongelmitta. Kiinnitykset vaikuttavat tukevilta, vaikka olkaimien päissä käytetty nylon-nauha onkin suhteellisen kapeaa.


Monenlaista säilytystilaa

Suurempi tasku sulkeutuu tukevalla vetoketjulla, jonka vetimissä on hiljentimet ja pätkät Paracordia helpottamassa avausta. Sisältä löytyy lisätasku pikkutavaralle, sekä juomajärjestelmän pussia varten nylon-nauhaiset kiinnitykset. Letkun läpivienti löytyy kummaltakin puolelta kantokahvaa ja on suojattu tarranauhalla. Taskun pohjasta löytyy reikä vedenpoistoa varten. Pienempi tasku sulkeutuu pikalukoilla ja sen sisältä löytyy kiristettävä sisäpussi, jossa tavarat pysyvät kyydissä vaikka taskussa ei vetoketjua olekaan. Myös pienemmän taskun sisältä löytyy tarralla suljettava tasku papereita tai pikkutavaroita varten.

Saat kuvista isomman version napsauttamalla niitä.


Jos kaksi taskua ei riitä, voi repun ulkopinnan PALS-kiinnikkeisiin lisätä mielensä mukaan niihin sopivia taskuja. Esimerkiksi juomapullotasku tai jokin suuri tarviketasku on tähän omiaan. Repun takapuolelta löytyy myös tarranauhalla vuorattu osuus, johon saa kiinni ALICE-standardin taskuja tai esimerkiksi oman nimensä. Nimilapulla on myös erillinen paikka repun selkäosassa. Makuupussille tai vastaavalle löytyy kiinnikkeet sekä repun ylä- että alapäästä.


Yhteenveto

Reppuun mahtuu jopa koko viikonlopun kestävän skenaarion vaatimat varusteet makuupussia ja telttapatjaa myöten. Muotoilunsa ansiosta reppu on helppo pakata ja tilaa on paljon näinkin pieneksi repuksi. Laajennettuna sopivilla taskuilla saa tilavuutta kasvatettua helposti jopa 30 litraan, mutta suositeltavampaa lienee käyttää paljon pieniä taskuja, joissa pikkutavarat säilyvät helpommin. Lisätaskuja asentaessa kannattaa kuitenkin asettaa ne niin, että kantolaitteen tasapaino säilyy ja on täten helpompi kantaa. Ehdottomasti hintansa veroinen ostos, mikäli haluaa repun, jota voi kantaa mukana tarpeen tullen myös pelin tiimellyksessä eikä ole tapana ottaa peleihin koko omaisuuttaan matkaan.

Suomessa reppuja ja muita Guarderin tuotteita myy Fairsoft.Kommentteja artikkelista voi lähettää sähköpostitse kirjoittajalleYhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!