Western Arms Strayer-Voigt Infinity Tactical Carry

Teksti ja kuvat Carbine, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 10.8. 2003


Hakemisto

1 Yleistä, ulkoisestiYleistä

Infinity; Strayer-Voigtin lahja Practical- ja IPSC-ampujille. Kyseessä on Strayer-Voigt nimisen yhtiön valmistama, Colt M1911-sarjaan perustuva ns. "hi-capacity" pistooli. Strayer-Voigt kehitti aseen uuden modulaarisen rungon pohjalle. Ase käyttää myös kaksirivistä lipasta tavallisen M1911-pistoolin yksirivisen sijaan, eli ammuskapasiteetti on kaksinkertainen. Tästä nimike "hi-cap". Infiniteja valmistetaan eripituisia. Mitat merkitään piipun pituuden mukaan tuumissa.

Western Armsin versio lienee osaksi kuvitteellinen, sillä aseessa on 4.3" Infinityn runko, mutta 3.9" luisti ja uudenlainen ns. "muzzle block". Pituutta aseelle kertyy 184mm, eli hieman vähemmän kuin tavalliselle 3.9" Infinitylle lyhyen kahvavarmistimen takia. Ase julkaistiin vuoden 2002 alussa ja jatkaa jo kattavaa ja suunnatonta suosiota saavuttanutta WA:n Infinity-linjaa. Erityisesti virittelijöiden suosima Infinity-sarja onkin noussut kantamaan nimeä "kaasuaseiden Ferrari". Syy tähän selvinnee tuonnempana. Pakkaus on ruskea pahvilaatikko, joka mielestäni sopii aseelle kuin nenä päähän. Sisältä löytyy itse ase, 24bb lipas, latausvälineet, 200kpl WA:n kuulia, hopinsäätöön tarvittava kuusiokoloavain ja ohjekirjanen sekä muutama varoituslappu.

Ulkoisesti

Ulkoisesti ase on todella kauniisti viimeistelty. Yleinen kauneus on toki katsojan silmissä, mutta kukaan ei voi väittää asetta huonosti tehdyksi. Kaikkialta uhkuu laatu. Ainoat osat, jotka oikeassa aseessa ovat metallia, mutta airsoft-mallissa muovia ovat patruunapesä, iskurijousen kotelo ja luisti. Luistikin on heavyweight-materiaalia, eli muovia johon on sekoitettu metallia. Kaikkien osien viimeistely on huippuluokkaa ja vain rungon valu jättää hieman toivomisen varaa muutaminen kuplineen. Erityisesti muzzle block ja ulkopiippu ovat mainitsemisen arvoisia. Muzzle block on tukevaa alumiinivalua ja ulkopiippu, joka siis kiinnittyy muoviseen patruunapesään kierteillä, on koneistettu metallista. Ulkopiippu kannattaakin lukita patruunapesään vaikkapa Loctiten ruuvilukittella. Muuten piippua joutuu kiristelemään tuon tuosta. Myös luistin kaiverrukset ovat todella kaunista työtä, samoin rungon. Patruunapesä on ohutta, kromattua muovia ja on myös yksi Infinityn helpoiten hajoavista osista.


Klikkaa kuvia nähdäksesi niistä suuremman version.


Kaikki toimintaan liittyvät ulkoiset osat ovat metallia. Näihin kuuluvat varmistin, liipaisin, luistinsalpa, tähtäimet ja iskuri. Tähtäimet ovat Novak-tyyppiset eikä niitä voi säätää. Valkoiset pisteet helpottavat tähtäystä pimeässä ja lisäävät realisimintuntua. Varmistin sijaitsee vain aseen vasemmalla puolella ja kahvavarmistin, eli beaver tail –varmistin on kytketty pois kaiken taktisen nimessä. Iskuvasara on Combat-tyyppinen ja lienee hieman vahvempi kuin perus SV-tyypin iskuri. WA uudisti tämän osan sunnittelua lisäämällä sen etupintaan vahvikekaiverrukset. Vanhassa mallissa näitä kaiverruksia ei ollut, mutta uudempiakin iskureita on kuuleman mukaan muutamia hajonnut rankan käytön seurauksena. Iskuvasaran hajoaminen on Infinity-sarjan perusvika, joten uusi tulee lienee tarpeeseen ennemmin tai myöhemmin. Koneisto on yksitoiminen, eli iskuvasara pitää virittää ennen kuin aseen voi laukaista, joko vetämällä se käsin taakse tai virittämällä ase luistista. Varmistin ei myöskään mene päälle ennen kuin iskuvasara on vireessä. Luistinsalpa on hieman liian lyhyt käytettäväksi oikein, joten pidennetty ei olisi pahitteeksi. Salvassa on liukulaakeri, joten kitkaa ulkopiipun / hoppiyksikön kanssa ei juuri ilmene. Salvan akseli on yllättäen terästä ja luulisi kestävän kovaakin käyttöä.

Runko on metallia ja kahvaosa muovia kuten oikeassakin Infinityssä. Kahvaosan karkea teksturointi on ehkä hieman liiankin karkea paljaalle kädelle, mutta hanskoissa ase pysyy varmasti. Metallirunko on siistiä työtä, muutamia jo yllämainittuja ilmakuplia lukuunottamatta, ja on varustettu 20mm tarvikekiskolla esimerkiksi lampun kiinnitystä varten. Muzzle block kiinnittyy metallirunkoon kuusiokoloruuvilla, joten sen katoamisesta ei ole vaaraa. Runko kiinnittyy kahvaan tukevasti ruuveilla. Kahva on suurehko kaksirivisen lippaan ansiosta, joten aivan lyhytsormisille ase ei sovellu.R-type-venttiili (klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suuremman version)


Lipas on kokonaan metallia ja vetää sisäänsä 24bb. Lipas on varustettu R-tyypin venttiilillä, eli tällä kaasuaseella voi ampua jopa ylösalaisin erillisen kaasunlaajenemiskammion ansiosta (N.L.S eli No Leak System). Lippaan täyttö on hieman mutkikkaampaa kuin tavallisesti. Ensin tulee pääventtiilin alla oleva levy (venttiililukko) vetää alas, jottei kaasu pääse venttiilistä saman tien ulos kun lipasta täytetään. Itse kaasuntäyttö on hieno ja vuotoja on vain vähän. Nämäkin voi korjata asentamalla pienen o-renkaan täyttöventtiilin pohjalle tai vaikkapa pätkän ohutta kuminauhaa. Yhdellä täytöllä ampuu noin 40 kuulaa, eli hieman yli puolitoista lippaallista.Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!