PFOR 3: Winter War

Teksti Carbine, kuvat HY-Man, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 21.4. 2003


PFOR-sarjan viimeisin

KT-VA jatkoi PFOR-pelisarjaansa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vuorossa oli sarjan kolmas osa. PFOR-pelit ovat olleet olemassa jo vuoden verran ja niiden erikoisuutena pidetään eläytymispainotteisuutta. Tällä kertaa peli pelattiin eri paikassa kuin aiemmilla kerroilla. Paikkana oli Loppi, lähellä Hyvinkäätä. Ennakko-odotukset pelille olivat varmasti korkeat ja ennakkoilmoittautumisaika olikin mennyt umpeen muutamaa viikkoa ennen pelin varsinaista ajankohtaa. Myös pelipaikalla oli mahdollista ilmoittautua. Tällä kertaa myöskään ilmasto ei asettanut muita vaatimuksia kuin kylmyyden. Verraten PFOR 1:ssä vallineeseen vesi/räntäsateeseen, oli parannus melkoinen. Tämä on toki asia johon organisaattorit eivät voi vaikuttaa, mutta silti mainitsemisen arvoinen.PFOR-joukkoja.


Pelin pääorganisaattorina toimi jälleen Matti "Rokker" Kivistö. Pelipaikka oli mielenkiintoinen sekoitus peltoa, tiheikköä, hakkuuaukeaa ja tavallista suomalaista metsää. Pelipaikka sijaitsi n. 500 m päässä autoille varatusta parkkipaikasta, josta offgamelle oli traktorikyytiä. Offgame kulki nimellä "Potlepolin vapaakaupunki" ja oli myös pelikäytössä, joskin aseet tuli jättää niille varattuun paikkaan, ilman lippaita. Suurin osa pelin aktiviteeteista keskittyi juuri Potlepolin ympärille. Tarjolla oli mm. makkaraa, hernekeittoa, muna-pekoni-aamiainen, sekä tietysti kauppojen myyntipisteitä. Paikalla olivat Red 1 Consulting, Fairsoft, Nemesis Airsoft sekä oheistavaraa myyviä kauppoja, mm. Finn Army Shop. Tavaraa oli myynnissä myös paljon. Airsoft-kaupat myivät kuulia, Nemesis ja Finn Army Shop vaatetusta ja Fairsoft airsoft-aseiden lisäosia. Lappeen punakone myi makkaraa ja tarjosi hernekeittoa.Pelipaikalla oli myynnissä kaikenlaista tavaraa.


Pelaajia oli paikalla 255 kappaletta ikäluokassa 13-38 v, eli suurinpiirtein kaikki softaavat ikäluokat olivat edustettuina. Voimasuhteet jakautuivat kutakuinkin seuraavasti: Nallestania 40%, Tuoppia 40% ja PFOR 20%. Suuri osa pelaajista tosin lähti kotiin ennen pelin loppua kylmän sään takia. Myös pelin hiljainen eteneminen saattoi karsia kyseisenlaiseen peliin varautumattomia pelaajia. Peli oli kuitenkin juoneltaan ja toteutukseltaan hyvin onnistunut, eikä kyseessä pitänytkään olla mikä tahansa perus-skirmish-peli vaan eläytymispainotteinen kokonaisuus.Nallestanian joukkoja.


Itse peli sujui verkkaisesti. Allekirjoittanut joutui koko pelin aikana ampumaan n. 30bb pelin kestäessa klo. 16.00 - 1.00. Suurinosa toiminnasta keskittyi Potlepolin ympärille, osasyynä PFOR:n tukikohdan sijainti aivan sen läheisyydessä. Myöskään Tuoppian tukikohta ei ollu kaukana, Nallestanian tukikohdasta matkaa oli ehkä kilometrin verran. Pelin kohokohta lienee ollut Tuoppian ja Nallestanian solmima "rauhansopimus" jota myös allekirjoittanut oli edesauttamassa, Nallestanian komentajan henkivartijana. Tämän jälkeen esiin astui "mystinen" neljäs osapuoli, johon kuului kymmenkunta pelaajaa. Peli tosin jälleen loppui kesken, PFOR 1:n tapaan, ja osapuolen rooli jäi vähäiseksi. Tukikohtavarustus mahdollisti pelaamisen kylmälläkin säällä, sillä järjestäjien puolesta paikalla oli mm. pressuja sekä kaminatelttoja.Teltoissa pysyi lämpimänä.


Pelin jälkeen Nemesis Airsoft toi arvottavaksi neljä eri palkintoa, joista yksi oli ns. "Hyvä jätkä" -palkinto. Muut kolme palkintoa arvottiin pelipaikan siivoukseen osallistuneiden kesken. Mukavaa nähdä suomalaistenkin jälleenmyyjien osallistuvan ja tukevan harrastustoimintaa näinkin näkyvällä tavalla.

Kaiken kaikkiaan pelistä jäi hyvä maku suuhun, vaikka eteneminen olikin verkkaista ja ilma kylmä. Jälleen yksi onnistunut peli KT-VA:lta ja toivottavaa onkin, että he jatkavat työtään Suomen airsoft-skenen akselirasvana, näin erästä harrastajaa lainaten.

Kuvat ovat Nallestanialla pelanneen toimesta otettuja, joten Tuoppian pelaajia ei ole tarkoituksella boikotoitu niitä otettaessa.Kommentteja artikkelista voi lähettää sähköpostitse kirjoittajalle.

Kuvia ja lisätietoa pelistä löytyy pelin nettisivujen kautta.Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!