Retki Guide 35

Teksti ja kuvat miikky, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 3.2. 2008


Yleistä

Retki Guide 35 on nimensä mukaisesti 35 litran vetoinen kotimainen vakavaan ulkoiluun ja retkeilyyn suunniteltu reppu. Retki Finland valmistaa kaikkea retkeilyyn ja vaelluspolulle, mutta tämä reppu on ehkä heidä mallistonsa parhaiten airsoftaajaa palveleva tuote. Hankin repun lähinnä heräteostoksena itselleni yleisrepuksi, mutta huomasin välittömästi repun potentiaalin airsoft-käyttöön. Ehkä parhaita heräteostoksiani pitkiin aikoihin. Tässä on vakavasti otettava ja edullinen kotimainen haastaja myös Juoksuhaudassa aikaisemmin arvostellulle Guarder Tactical Recon Packille ja muille vastaavan kokoisille repuille.
Reppu on valmistettu kevyestä, kestävästä ja vettä hylkivästä Polyester ripstop -kankaasta ja oliivinvihreän lisäksi sitä on saatavilla harmaana ja uutuutena Real Camona, joka suurinpiirtein vastaa metsästyspuvuissa käytettyä lehtiä ja oksia simuloivaa tummaa kuviota. Repussa on sekä rintaremmi että vyö, jotka lukitsevat repun tiukasti selkää vasten. Kaikki vetoketjut ovat roisketiiviitä ja niissä on jäykät kangasläpyskät, joista ne on nopea avata ja sulkea. Repun selkää vasten tulevalla seinällä on tyynymäisiä pehmusteita, jotka takaavat tuuletuksen kantajansa selkään. Samaa seinää on myös jäykistetty muutamalla alumiinirimalla ja muovilevyllä. Oikeanpuoleisen olkaimen juuresta repun päältä löytyy Drinking System -läpivienti Camelbak-nestepussin letkulle, mutta itse pussia ja letkua ei repun mukana tule. Repun kaksoispohjaan on pilotettu ohut musta sadesuoja, jonka voi kaatosateen tullen nykäistä repun päälle suojaksi. Pohjassa ulkopuolella taas on remmit makuupussille ja makuualustalle.


Taskut

Reppu koostuu kuudesta erikokoisesta vetoketjulla suljettavasta taskusta, yhdestä lämpöeristetystä pullo-/termospullotaskusta ja läpällisestä kännykkä/radiopuhelintaskusta.

Suurimmassa, eli päätaskussa on tilaa kaikelle mahdolliselle aina vaatteista airsoft-varusteisiin. Selän puoleisella seinällä on kankaalla päätaskusta erotettu lokero, joka nielaisee parhaiten nestepussin tai pienehkön kannettavan tietokoneen. Tästä lokerosta on myös lyhin matka juomaletkun läpiviennille.
Toiseksi suurin tasku on valmistajan mukaan suunniteltu Trangia-retkikeittimelle ja sen lisäksi sinne mahtuu vielä muutama pussi sissimuonaa. Kyseessä on siis ihanteellinen muona-/tarviketasku varusteille, jotka on pidettävä käden ulottuvilla ja joita olisi hidas kaivaa päätaskun uumenista.

Suuren päätaskun ja muonataskun välissä on ohut, mutta kohtalaisen syvä tasku, johon mahtuu helposti isokokoinen kaasupistooli tai vaikka rynnäkkökiväärin lippaita.


Takaa katsottaessa repun vasemmalla kyljellä on lämpöeristetty pullo-/termospullotasku, joka kuristetaan kiinni kuminauhalla. Taskua voi käyttää myös ns. dump pouchina tyhjentyneille tai täysille lippaille. Taskuun mahtuu 3 AK-lipasta ja vastaavasti 6 lyhyttä 20 kuulan M16-sarjalaisen lipasta.

Repun oikealla kyljellä on pienehkö vetoketjulla suljettava tarviketasku vaikka akuille ja työkaluille tai laskettelulasien kokoisille suojalaseille. Tämän taskun ja repun väli on avoin sola, joten siihen työnnettynä voi kantaa vaikka haulikkoa tai tarkkuuskivääriä, joka lukitaan paikalleen repun kyljessä olevalla kiristyshihnalla. Tämä sola on kuitenkin melko ahdas ja kiinnityspiste lähellä solaa, joten mitään paksua ja painavaa asetta ei siihen saa kunnolla tuettua.
Repun vasemmassa olkaimen päällä on velcroläpällä suljettava kännykkäpussi, johon mahtuvat kaikki pienet ja keskikokoiset PMR-radiopuhelimet.

Repun molemmissa vyötoppauksissa on pienet vetoketjulla suljettavat taskut, jonne voi laittaa vaikka käteistä rahaa ja pieneksi taiteltuja papereita.


Käyttömukavuus

Guide 35 ei missään nimessä ole rinkka, vaan suurehko päiväreppu jämäkillä olka- ja vyötoppauksilla. Tämä reppu soveltuu parhaiten pelin aikana kannettavaksi chestrigin kanssa, koska chestrigin selkäpuoli on yleensä tyhjänä. Silloin sekä repun vyö- että rintaremmi tukevat repun erittäin tukevasti selkää vasten ja iso osa repun painosta kohdistuu vyön välityksellä kantajan vyötäröön. Repun kanssa voi käyttää myös muita taisteluliivejä ja jopa buttbackia, kuten kuvassa, mutta silloin repun joutuu olkaimilla kiristämään sen verran ylemmäs, että pakkauksen paino ei enää kohdistu vyölle vaan kokonaan olkaimiin. Vyö ja rintaremmi pitävät kuitenkin tässäkin tilanteessa repun tiukasti kiinni kantajan selässä. Repun hihnoissa riittää säätövaraa aina pienimmästä taistelijasta isoonkin jermuun.Yhteenveto

Retki Guide 35 on hyvin varteenotettava vaihtoehto etsittäessä reppua, jolla kantaa kamansa peliin ja joka selässä voi myös pelata ja partioida. Guide 35 ei rajoita paljoakaan taistelijan liikkumista pelitilanteessa, koska sen ergonominen muotoilu ja jämäkät olka-, rinta ja vyöremmit pitävät repun omalla paikallaan. Ainoa huono puoli repussa on se, että sitä ei ole alunperin suunniteltu sotilaskäyttöön, joka näkyy siinä, ettei repun pinnassa ole minkäänlaisia kiinnityspaikkoja lisätaskuille. Tätä tietysti kompensoi paljon repun omien taskujen runsas määrä ja monipuolisuus.

Tässä repussa kulkevat kaikki viikonlopun mittaiseen peliin tarvittavat varusteet aina trangiaa ja pussipastaa unohtamatta. Myös repun hinta on huokea verratuna vastaaviin, kylläkin airsoft käyttöön suunniteltuihin päiväreppuihin. Retki Guide 35:n saa 25-40 euron hintaan riippuen myyjästä. Omani löysin Robin Hoodista, eli hyvällä tuurilla ei tarvitse maksaa toimituskuluja nettikauppaostosta. 60 kuukauden takuu lämmittää myös kivasti mieltä ja varmasti pitkään.Kommentteja artikkelista voi lähettää sähköpostitse kirjoittajalleYhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!