Airsoft-lehti Safezone

Teksti Gravewind, taitto Gravewind
Viimeksi päivitetty 3.5. 2004


Airsoftlehti Safezone

Airsoft-lehtiä on nähty myös Suomessa. 6mm ja Hylsytön tulivat, näkivät ja hävisivät. Kumpaakin lehteä julkaistiin vain kaksi numeroa, jotka kyllä menivät todella hyvin kaupaksi. Ongelmaksi taisi kumminkin nousta aina tekemisen innon lopahtaminen ja kun hommasta ei voinut oikein rahaakaan ilman firmaa ottaa, ei tekijöillä riittänyt lopulta motivaatio lehden kasaamiseen. Kuitenkin airsoft-lehdelle on selkeä menekki ja tämä on maailmalla huomattu. Japanin suunnalla, missä airsoft on muutenkin huomattavasti organisoidumpaa, julkaistaan montaakin lajiin liittyvää julkaisua. Myös jenkkien oma versio FPS on saavuttanut jo kuudennen numeron rajapyykin. Juoksuhaudan toimitus sai käsiinsä Safezonen, eli brittien uudehkon lehden numeron kaksi. Tässä arvostelussa siis vilkaistaan miltä tämä lehti näyttää.



Klikkaamalla saat kuvasta isomman version.


Ensisilmäys lehteen kertoo jo laadusta ja siitä että tarkoitus on olla ihan oikea harrastusaikakausilehti eikä mikään harrastelijoiden konttoripaperille printattu versio. Lehden materiaali on siis aikakausilehtipaperia ja värejä ei ole säästelty. Sisällysluettelo kertoo varuste-, ase- ja pelipaikka-arvosteluista, taktiikkapalstasta sekä eri aiheisista artikkeleista, sekä haastatteluista. Lehden kielenä toimii tietenkin englanti. Itse lehden jutut ovat hyvin ja viihdyttävästi kirjoitettuja. Asioita käsitellään niiden oikeilla nimillä ja ainakaan itse en hirvittävän pahaa "tässä tuotteessa ei ole mitään huonoa" -syndroomaa arvosteluista löytänyt. Lehdestä löytyy myös oikeasti mielenkiintoisia palstoja. Varsinkin entisen SAS-kouluttajan kirjoittama asutuskeskustaisteluun painottuva taktiikka-artikkeli oli mielenkiintoista luettavaa, vaikkakaan mitään hirvittävän ihmeellistä sekään ei sisältänyt. Myös Airsoftclubin limited edition M14 AEG:n arvostelu oli sinällään kiinnostava. Muita mainitsemisen arvoisia juttuja olivat mm. Airsoft Dynamicsin porukoiden haastattelu, gbb:n huolto-opas, nationalismi-artikkeli sekä biovalin biokuulien artikkeli.



Klikkaamalla saat kuvasta isomman version.


Yksi silmiinpistävä seikka lehdessä ovat tietenkin mainokset, ja niitähän riittää. Nopeasti laskettuna neljätoista sivua viidestäkymmenestä on täytetty mainoksilla. Lähinnä mainostajina toimivat firmat, mutta myös Brittein saarten pelipaikat ovat uhranneet pennosiaan lehteen. Sinänsä ymmärrettävää, sillä lehti tarvitsee resursseja kattaakseen kaikki painokulut. Lehteä lueskellessa huomaa myös väistämättä Suomen ja UK:n airsoftkulttuurin erot. Newbie guide kehottaa hankkimaan vähintään pari highcappiä sillä reguilla ei kuulemma tee mitään jne. Myös kustom-artikkelin (MP5:n ja SG/1:n sekoitus) kuvat herättivät suunpielien ylösnousua aseen omistajan poseeratessa omakotitalon katolla maastopuvussa ja skeittikengissä. Uutta suomalaisille ovat myös brittien maksulliset pelipaikat joista ainakin yhdestä oli Safezonen tässä numerossa juttua. Lehti on suunnattu pääasiassa Iso-Britannian softaajille, mutta tarjoaa myös suomalaisille monia kiinnostavia artikkeleita ja juttuja. Ei sinänsä, etteikö suurinta osaa materiaalista löytyisi netistä muodossa tai toisessa, mutta lehden selailu on aina mukavaa puuhaa.

Lehden voi tilata joko suoraan Briteistä Safezonen omien nettisivujen kautta tai ostaa Suomesta Nemesis Airsoftista (tulossa kevään/alkukesän 2004 aikana). Lehden etusivun painatus kertoo hinnaksi 8 euroa.



Kommentteja artikkelista voi lähettää sähköpostitse kirjoittajalle.



Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!