Viritysventtiilit

Teksti ja kuvat Gravewind, taitto ajk
Viimeksi päivitetty 6.12. 2002


Erilaisia venttiilejä

Yleisin kaasuaseisiin ostettava viritysosa lienee ns. highflow tai power-up valve eli suomeksi viritysvettiili. Tämä osa korvaa yleensä lippaassa sijaitsevan normaalin pääventtiilin, joka suljettuna pitää kaasun säiliössä (lippaassa) ja liipasinta painettaessa avautuu päästäen laajentuvan kaasun aseeseen. Viritysventtiilin ideana on ollut suurentaa venttiilin aukkoja verrattuna vakioventtiiliin, jossa ne yleensä ovat verrattaen pienet. Myös materiaali on yleensä parempaa. Juoksuhauta testasi KM:n valmistaman viritysventtiilin Maruin GBB Beretta-sarjaan (samaa venttiiliä voi käyttää myös Maruin Glock 26:ssa).




KM:n viritysventtiili ja Maruin vakio ovat rakenteellisesti hyvin lähellä toisiaan. Kummassakin mallissa on neljä reikää joista kaasu pääsee kulkemaan aseeseen kuljettuaan ensin venttiilin avautuvan osan ohi. Molemmat venttiilit käsittävät kolme kappaletta o-renkaita ja niiden avautuvien osien halkaisija on jotakuinkin identtinen. Suurimmat erot löytyvät valmistusmateriaalista, "männän" rakenteesta ja edellä mainittujen neljän reijän suuruudesta. KM:n venttiili on valmistettu huomattavasti kovemmasta metallista joka on väriltään tumma metallinen. Venttiilin neljä reikää ovat myös huomattavasti suuremmat kuin Maruin vastaavassa. Venttiilin "mäntä" on ohuempi kuin Maruin vakion mahdollistaen teoriassa paremman kaasunvirtauksen. Maruin venttiili on valmistettu ilmeisesti messingistä ja on täten huomattavasti pehmeämpää metallia kuin KM:n vastaava.




Käytännön kokemuksia

Testissä vertailtiin lähinnä lähtönopeuksia ampuen samalla aseella molemmilla venttiilityypeillä. Testiaseena toimi Maruin viritetty Tactical master (metalliluisti ja -runko, Fireflyn luistin palautinjousi ja Rocket Valve sekä PDI:n männänpää). Kumpikin lipas täytettiin noin puolilleen Green Gasia, ladattiin neljällä Excel 0,2g kuulalla ja jätettiin aurinkoon lämpenemään noin kahdeksi minuutiksi. Tämän jälkeen ammuttiin neljä laukausta kronometriin (ProChrono Pal) noin 20 senttimetrin päästä pitäen laukausten välillä noin 10 sekunnin tauko. Tulokseksi saatiin seuraavat lähtönopeudet:

Marui:   101,  102, 101, 101
KM:       97,   96,  96,  96

Testissä kokeiltiin myös iskurijousen jäykentämistä saamatta aikaan merkittävää muutosta lähtönopeuksiin.

Tulossarjoista voidaan päätellä, että KM:n Marui Beretta-sarjan viritysventtiili ei ole mielekäs hankinta ainakaan viritettyyn aseeseen haettaessa lähtönopeusviritystä. Materiaali taasen tuntuu kestävämmältä ja paremmalta ja myös venttiilin purkaminen osiin helpottuu, jos omistaa oikeat työkalut. Käytännössä kyseessä on siis hieman paremmasta materiaalista tehty vakioventtiili.



Kommentteja artikkelista voi lähettää sähköpostitse kirjoittajalle



Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!