Kauppapaikka

Ohjeita kauppapaikan käyttöön

Juoksuhaudan kauppapaikan tarkoitus on olla helppokäyttöinen ja tehokas työkalu airsoft-aseiden ja tarvikkeiden myynti- ja ostamistarkoituksiin. Kaikki kävijät voivat lukea ilmoituksia, mutta ilmoituksen jättäminen edellyttää että on rekisteröitynyt Juoksuhaudan käyttäjä.

Ilmoituksen jättäminen

Ilmoituksen jättäminen kauppapaikalle tapahtuu sisäänkirjautumisen jälkeen kauppapaikan lisää ilmoitus-linkin kautta. Ilmoituksen tyypiksi valitaan joko myydään, ostetaan tai vaihdetaan, samaten kategoriaksi tavaran laadun mukainen vaihtoehto.

Jos myynnissä on useita tavaroita kerrallaan on joustavinta jättää kullekin kokonaisuudelle oma ilmoituksensa - tämä helpottaa tavaran löytämistä haulla ja takaa yleensä paremman menekin myyjälle. Samaa periaatetta noudattaen kannattaa ilmoituksen nimeksi laittaa mahdollisimman kuvaava rivi. "Tosi hyvä pyssy!!1"-tyylisellä otsikolla varustettua ilmoitusta tuskin moni ainakaan hakua käyttäen löytää.

Hintapyyntö on tarkoitettu lähinnä myynti-ilmoituksiin, mutta kenttään voi kyllä kirjoittaa summan muunkinlaisten ilmoitusten tapauksessa, jolloin esimerkiksi mahdollisen vaihtorahan voi saattaa näkyville.

Kuva ei ole pakollinen, mutta tekee usein ilmoituksesta houkuttelevamman. Palvelumme tarjoaa mahdollisuuden yhteen kuvaan per ilmoitus, kuva voi olla JPEG-, GIF- tai PNG-muotoa (kuitenkin maksimissaan 50 kilotavua). Lisää/suurempia kuvia voi toki liittää ilmoituksen yhteyteen linkittämällä ulkoiseen kuvapalveluun tai kotisivutilaan.

Kuvaukseen voit kirjoitella vapaasti kaikenlaista, ja esimerkiksi laittaa linkin mahdollisiin valokuviin ilmoituksessa jo näkyvän lisäksi. Luonnollista on että kuvauksen tulee olla tuotteen oikeaa kuntoa kuvaava, valheellisista ilmoituksista voidaan käyttäjän tili jäädyttää.

Ilmoitusta ei voi nykyisellään sen jättämisen jälkeen muokata, mutta tämä ominaisuus saataneen kohtapuoliin lopulta lisättyä.

Ilmoitusten hallinta

Kun ilmoitus käy tarpeettomaksi, eli tavara on jo myyty tai ostettu, tulee ilmoitus luonnollisesti poistaa. Koska moni tunnetusti kuitenkin unohtaisi tehdä näin, kerääntyisi kauppapaikalle ajan mittaan suuri määrä vanhentuneita ilmoituksia. Olemme ratkaisseet asian laittamalla ilmoitusten kestoksi kaksi viikkoa, minkä ajan kuluttua ilmoituksen voimassaoloaikaa voi käydä lisäämässä (linkki ilmaantuu ilmoituksen kohdalle kolmea päivää ennen) tai muuten se poistuu listasta.

Kokonaan ilmoitus ei kuitenkaan tietokannasta häviä ennen kuin käyttäjä sen itse poistaa, joten ilmoituksen voi käydä omalta käyttäjäsivultaan palauttamassa takaisin listalle jolloin se pysyy siellä taas uuden kahden viikon jakson. Ilmoitusten lopullinen poistaminen tapahtuu niin ikään omalta käyttäjäsivulta.

Ilmoitusten hakeminen

Kauppapaikan ilmoituksia ei toki tarvitse kahlata läpi yksi kerrallaan. Haun käyttäminen lienee kaikille melko selvää, mutta on hyvä pitää mielessä että haun tulos riippuu aina ilmoituksen tarkasta sisällöstä - vaikka lempiasettasi myytäisiin parin euron hintaan mutta ilmoitus ei satu sisältämään juuri niitä hakusanoja mitä käytät, voi tilaisuus mennä sivu suun. Tästä syystä kannattaa miettiä sanavalintojaan niin ilmoitusta jättäessään kuin hakua tehdessäänkin.


Yhteisö

Et ole kirjautunut sisään.

Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


Up!